Predani Čovjek

Objašnjenje fenomena Raymonda Aguilere,

Roberta Thompsona.*

Za razumjeti Raymonda Aguileru, dvije ključnih riječi moraju biti definirane.

Prvo, definicija Predanosti: Po Rječniku Američke Baštine (American Heritage Dictionary),

1. Staviti na stranu za posebnu namjenu.

2. Počiniti (sebe) potpuno; posvetiti se.

3. Napisati (na pr. knjigu) nekom.

Drugo, definicija Fenomena: Opet, Po Rječniku Američke Baštine,

1. Događaj ili činjenica koja može biti osjetno opažena.

2. a. Neobična činjenica ili događaj.

    b. Osoba koja se izvanredno ističe za ekstremnu kvalitetu ili dostignuće.

Tijekom prve tri godine Rayovog "Putovanja" on je susreo mnoštvo prepreka, sve kojima se usprotivio i pobijedio, dok se njegov Kršćanski hod jačao znajući da je izabran za veoma posebnu namjenu.

Bez formalne Biblijske obuke ili bilo kojih prijašnjih teoloških interesa, osim želje biti dobar Kršćanin, Ray je prihvatio najveću odgovornost njegovog života. Kritika od čelništava unutar crkve, nevjerica od prijatelja i znanaca, i vlastita nesigurnost kao ljudskog bića nije odvratilo Raya od dovršavanja njegovog zadatka. Kao da ovi razlozi nisu bili dovoljni, odvratiti Raya od njegovog posla, postojale su također stalne bitke i kušnje koje su ga posjećivale iz Duhovnog svijeta. Jer Rayove bitke, u ime Boga, su bile sa đavlom, koji nikad spava. (Efež. 6:12) Zato Rayeva opreznost oko ovih stvari je zahtijevala tjednu, dnevnu, i neprestanu pažnju.

Ray se ispovijeda da nije prorok, ipak, on prima proročanstva. On ne razumije simbolizam, pa ipak on prima vizije i simbole. Nedostaje mu biblijske stručnosti, pa ipak kazano mu je da upotrijebi Bibliju. On ne stremi uzvišenom rangu unutar crkve, ipak on prkosi onima koji imaju autoritet i prijeporan ugled. On osjeća gnušanje prema radikalizmu i revoluciji, pa ipak njegov posao je radikalan i revolucionaran u zamisli i dizajnu.

Rayov život se čini kompliciran, uznemiren, i poremećen ponekad. Ipak, Ray je ustrajao u njegovom zadatku i slijedio je ciljeve dane mu od Boga: Napiši sve; stavi u oblik knjige; i širi riječi po cijelom svijetu. Rayu je bilo rečeno činiti to i imati bezuvjetnu vjeru u Božju sposobnost da otvara vrata i pruža kontakte da osigura uspješno dovršenje ovog moćnog projekta.

Ray je predan čovjek. On je izdvojen od ostalih, od strane Boga, za posebnu namjenu. On je posvećen i potpuno počinjen njegovom zadatku. I, on je žrtvovao sve da napiše knjigu, ne o Bogu, ali od Boga.

Ova knjiga nije o Rayevom životu, njegovim uvjerenjima, ili čak njegovim iskustvima. Ova knjiga je o promijeni; ova knjiga je o predodžbama; ova knjiga je o vraćanju Bogu. Ray osjeća da postoji nemir u crkvi. On se nada da će ova knjiga provesti promjenu koja će biti pozitivna za sve Kršćane i ne-Kršćane jednako. Značajnije, Ray želi vidjeti promjenu u crkvi.

Ray se suočava sa uzbrdnom bitkom. On se osjeća ugrožen i zastrašen od čelništava crkve zbog toga što je napisao. Ali točno to što je napisano, i raznošeno, to će donijeti potrebnu promjenu. Snaga, nasilje, i radikalne akcije neće biti katalizator za promjenu. Pisana riječ, samo riječ Boga, će biti dosta donijeti univerzalnu promjenu u tijelu.

Najznamenitija promjena u crkvi se dogodila u 1500-tima od teologa zvanog Martin Luther. On je izazvao dogmatične prakse Katoličke Crkve. Bio je plodonosan pisac i karizmatičan govornik. Njemci iz 1520's bi krvnički revoltirali ili pribjegli radikalnim aktivnostima da je Martin Luther bio sugerirao tu inačicu djelovanja. Međutim, Martin Luther je napisao i objavio Božju riječ. Riječ Boga je bila raširena od pojedinaca koji su se umrežavali i osporavali autoritet postojeće crkve. Martin Luther je sam znao također da Sotona bi mogao napasti pojedince, ali kada se Božji posao čini, rasprostirući riječi, to je veoma potresno za đavla.

Ray Aguilera nije teolog. Ipak, on rasprostire riječ Boga kao što je i bio upućen. On doživljava božanske intervencije kroz vizije i događaje. On evidentira i dokumentira svaki događaj po vlastitim riječima i stilu. Ray nije pisac tako da sve napiše kao da razgovara sa prijateljem. Posao Raya je osoban, ne za komercijalnu dobit, i napisan za sve, Kršćane i ne-Kršćane jednako.

Misija Raya za života je jednostavna: Poslati Božju riječ svima. Kroz njegovu predanost on izvršava ovaj sami cilj. Jedinstveno je da Rayevi spisi, iako nepotpuni, se čitaju i raspodijeljuju kroz Sjedinjene Američke Države i u inozemstvu. Djelići i dijelovi su razbacani po svijetu. Kada će ovo djelo biti završeno biti će dostupno za sve zato što je to volja Božja da riječ Božja budi pročitana od svakoga.

* Robert Thompson je učitelj / povjesničar koji je izjavio da Gospodin mu je dao nekoliko snova i nemirnih noći i stavio mu teret napisati ovaj predgovor i da upotrijebi Sveto Pismo.


e-mail: Ray@prophecy.org
Za pomoći financirati ovu službu Pritisnite ovdje Make payments with PayPal - it's fast, free  and secure!  

ili pišite na: Raymond Aguilera, PO Box 20517, El Sobrante, CA. 94820-0517, USA.

Za naručiti Knjige Proročanstava (engleski) Pritisnite na Knjigu

Copyright © 1989-2001, Raymond Aguilera, Prophecy.org (sm) Sva Prava Pridržana


Početna stranica